Sunday, July 14, 2013

Sa impreuna reflectam la potrivirea perfecta

Una dintre cele mai importante cunoasteri sau skiluri, cum se spune acum, pe care noi oamenii ar trebui sa ni le dezvoltam este fara indoiala arta de a iti gasi partenerul potrivit, se mai spune, am citi undeva, "partenerul destinat prin drept divin". De multe ori privim superficial, pe termen scurt, si spunem: ce daca nu se potriveste,  il schimb, gasesc altul. In fond este realmente dificil, trebuie sa pui universul la lucru ca sa te potrivesti la 60 de ani cu cineva cu care te potriveai la 20. Poate la 20 erai rocker si la 60 adori opera.  Dar de cele mai multe ori cand facem schimbari lasam in urma o situatie complexa nerezolvata. It's complex, zice americanul, dar e o boala mult mai raspandita care ne face sa ne trezim la maturitate sau batranete cu o serie de complexitati nerezolvate care ne pot face viata un infern in loc sa descoperim simplitatea si bucuria. 

Nu avem pretentia ca oferim secretul acelui perfect mach dar vom oferi un model de abordare a situatiei ca sa impreuna reflectam la aceasta problema a existentei. Modelul este descris de schema de mai jos, numita de noi schema sau desenul care explica orice, si cu ajutorul caruia ne vom sutine demersul. 
Pledoaria noastra este ca atunci cand iti cauti jumatatea trebuie sa fi tu, sa fii integral, sa te cunosti pe tine in totalitate, sa iti actualizezi potentialul sau macar sa fi pe calea aceasta, in drum spre. 

Noi traim intr-o lume a undelor, fiecare este o functie de unda, este o fluctuatie sau o suma de fluctuatii care pleaca de la nivelul unui ocean de energie cosmica, de la nivelul unui camp profund, bazal, camp unificat. 
De regula noi nu suntem constienti de aceasta fluctuatie care suntem decat la nivele de suprafta, cunoastem varful valului sau icebergului dar nu si imensa masa care ne leaga de ocean, care comunica la nivel profund cu toti ceilalti si cu intreg universul. 
Daca  d (vezi primul desen), care ar putea fi sa zicem Dan, ar folosi o tehnica de transcendere, sa spunem TM, pentru a explora nivelele lui cele mai profunde pana la nivelul cel mai profund si daca, eventual si f, care ar putea fi sa spunem Florica, ar face asta, ar fi ca si cand ei s-ar iubi inainte sa se cunoasca, ar fi in comuniune zilnic si nu ar mai ramane decat sa se si intalnesca. Sigur universul lucreaza, conspira permanent ca cei doi sa se intalnesca pentru ca este si in interesul lui ca doua valuri in armonie sa faca alte valuri cu care sa fie in armonie. Totul se indrepta spre armonia universala. Dar oricat ar fi universul de conspirativ, el o face la scara lui cosmica, ce sanse are sa-i intalneasca daca ei nu sunt constienti de fiinta lor decat pna la nivelul X-Y? Chiar daca universul stie ca ei se potrivesc profund ei nu stiu asta si sunt straini unul pentru altul. Daca ei nu mediteaza sistematic pentru a se cunoste in profunzime, daca nu transcend nivelul XY si toate nivele de mai jos pana la cel mai profund nivel sansa lor de a se cunoaste este de 1 la cate miliarde mai suntem pe planeta.  
Dar daca amandoi experimenteaza sistematic nivelul cel mai profund al Fiintei tot universul conspira sa ii intalneasca. Si a si b si c si e "stiu", simt in adancul lor, se vede asta in desen, ca unirea lui d si f trebuie sa se intample, ca destinul este cosmic. Cand spun ca universul conspira sa-i cunune nu ma refer numai la Ana, Barbu, Costel ci si la râu, la ram, la proton, la quarc, la rishon.

Stiinta armoniei cosmice nu este insa o stiinta noua ci mai degraba una pierduta. Alfel cum s-ar explica aceste superbe versuri:
Brazi şi paltinaşi I-am avut nuntaşi, Preoţi, munţii mari, Paseri, lăutari,
La nivel cel mai profund este corelatia infinita si acesta este nivelul la care se stie ce element se potriveste cel mai bine cu alt element. Mai mult cel care insufleteste acest cel mai profund nivel al lumii este el insusi cel care cununa lumile, care catalizeaza potrivirile perfecte, care conspira secret pentru Marea Nunta. Si daca dai primesi, ti se da inapoi multiplicat. Daca mintea ta transcende toate nivelele de suprafata si ajunge la nivel Z mai este de mirare ca raul te ajuta sa-l inoti si dealul te ajuta sa-l urci? 

Cel mai simplu, mai natural lucru din lume este sa plonjezi zilnic in adancul tau, acolo unde creativitatea si potentialitatea sunt nelimitate. Cel mai simplu si mai natural lucru din lume este sa experimentezi un proces, cum ar fi un gand, la nivele tot mai profunde pana la baza lui, locul nenumit sau deopotriva numit cu toate cuvintele, "locul" de unde lumile se nasc si locul in care toate lucrurile se inrudesc.

Noi nu suntem doar corpul fizic. Fiziologia noastra subtila depaseste granitele acestuia. Fiziologia subtila descrisa de stiinta vedica descri 5 corpuri subtile intre care corpul cauzal este cosmic. Cu el putem atinge stelele fara a pasi peste pragul casei. Cand ajungem in starea de minima excitatie a constiintei pentru ca apoi sa o transcendem si pe aceasta, ajungand la nivelul cel mai profund, campul unificat, o vibratie se transmite in intreg universul. Este ca si cum am da un like cosmosului.  Este un stroke dat intregului univers.

Daca in explicatia noastra am folosit cuvantul perfect, perfect match, nu am vrea sa sune perfectionist, acel perfectionism care forteaza lucrurile si creaza nevroze. In acest demers totul vine de la sine, de la Sinele Suprem, simplu, fara efort.

0 comentarii: